Verkocht
Informatie

1930

Bouwjaar

160 m2

Woonoppervlakte

408 m2

Perceeloppervlakte

6

Slaapkamers

Langstraat 26 , Zoutelande

Een pand met veel gebruiksmogelijkheden voor zowel particulieren, investeerders als ondernemers. Panden op dit soort locaties zijn schaars en komen slechts sporadisch op de markt.

Het object is gelegen aan de Langstraat; de hoofdstraat van Zoutelande. De Langstraat is de belangrijkste straat van Zoutelande met diverse winkels, restaurants, terrassen en cafeetjes. Zoutelande geroemd door haar lange, uitgerekte en schone stranden. Maar ook de meeste zonuren en de hoogste natuurlijke duinen van Nederland. Met recht al meerdere keren uitgeroepen tot de ‘mooiste badplaats van Nederland’. Achter de duinen ligt het gezellige dorp.

Het object is een woon – werkpand met de voorgevel gelegen aan de hoofdstraat en met de achtertuin gelegen aan de dijk. Het object beschikt over de bestemming ‘Gemengd’ waardoor o.a. wonen (permanent), detailhandel, horeca tot cat. 1b, kantoren en bedrijvigheid uit cat. A tot de mogelijkheden behoren. Het object heeft een totale gebruiksoppervlakte van 206 m2 gelegen op een perceel van 408 m2 groot. Het pand vereist een modernisatie, maar zowel de locatie als de fysieke eigenschappen van het object lenen zich uitstekend voor een transformatie.

Al met al is de Langstraat 26 een uniek object met een groot scala aan mogelijkheden, gelegen op een geweldige locatie aan de hoofdstraat van Zoutelande met een prachtige ligging aan de dijk. Kortom een ‘once in a life time opportunity!’

In het kort:
– Langstraat 26, 4374 AP Zoutelande
– Vraagprijs: € 779.000,- k.k.
– Multifunctioneel pand met ruime gebruiksmogelijkheden
– Totale gebruiksoppervlakte 206 m2 en inhoud 820 m3
– Perceel 408 m2
– Bouwjaar 1930

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het object te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Afmetingen:
Gehele pand : 216 m2 GBO
Externe bergruimte : 16 m2
Gebouw gebonden buitenruimte : 9 m2
Inhoud : 820 m3

Indeling
Begane grond: lange hal met voor en achterdeur, toilet en trap naar 1e verdieping, woonkamer aan de voorzijde en keuken aan de achterzijde, werkplaats, achtertuin met schuur en toegang tot het duinpad achter de woning.

1e verdieping: overloop, 6 slaapkamers, 1 werkkamer en 1 badkamer.
2e verdieping: bergzolder.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Valkenisse
Sectie : D
Nummer : 3055
Grootte perceel : 408 m2

Locatie:
Zoutelande is gelegen in de gemeente Veere onder aan de voet van de duinen tegenaan de Westerschelde. De toeristische dorpskern beschikt over diverse voorzieningen en gezellige restaurantjes. Daarnaast is er een supermarkt, bakker, etc. en een basisschool. Het is gunstig gelegen in verhouding tot steden als Middelburg en Vlissingen en Domburg. Zoutelande heeft ongeveer 1.635 inwoners.

Zoutelande is een echt kustdorp en staat bekend om haar toerisme. Het strand van Zoutelande wordt samen met het strand van Dishoek en Westkapelle, de Zeeuwse Rivièra genoemd, naar de befaamde Zuid-Franse kust. Omdat er weinig andere Nederlandse stranden op het zuiden zijn behoort Zoutelande tot de meest bezochte badplaatsen van Zeeland. Zoutelande heeft een groot scala aan restaurants, hotels en winkels.

Zoutelande is eenvoudig te bereiken door de nabij gelegen N288 welke na ca. 10 kilometer aansluiting heeft op de A58 (Vlissingen- Bergen op Zoom).

Parkeren:
Inwoners kunnen standaard twee bewonersvergunningen aanvragen op kenteken. Eerste bewonersvergunning is gratis en de tweede vergunning kost € 40,- per jaar. Voor visite is er de visite-app. Dagtoeristen moeten terecht op de betaalde parkeerterreinen.

Bodeminformatie:
Volgens de Bodemkwaliteitskaart ligt de Langstraat 26 in de Zone: Vooroorlogse kernen met Kwaliteit: Industrie. Dit betekent dat voorafgaand aan bouw werkzaamheden er waarschijnlijk een bodemonderzoek uitgevoerd moet worden. Dit wordt bij de aanvraag beoordeeld.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Gemeente Veere’ dat deels onherroepelijk in werking is. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 21 april 2011. De bestemming is ‘Gemengd’ en deze gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven uit categorie A van de Staat van Bedrijfsactiviteiten “functiemenging”;
b. maatschappelijk in de vorm van bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- en kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven en religie;
c. detailhandel;
d. dienstverlening;
e. horecabedrijven uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten;
g. kantoren;
h. wonen;
i. bedrijfswoningen, daaronder begrepen de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalig bedrijfsmatige activiteiten;

Tevens gelden 2 voorbereidingsbesluiten:

1. voorbereidingsbesluit ‘Cultuurhistorie’:
Het Cultuurhistorisch voorbereidingsbesluit is vastgesteld op 17-12-2020 stelt dat het verboden is aangewezen cultuurhistorisch waardevolle panden te slopen. Langstraat 26 is aangewezen als cultuurhistorisch waardevol pand. Het doel is het beschermen van het cultuurhistorisch waardevol erfgoed. Dit betekent, dat verbouwplannen door de Monumentencommissie worden getoetst. Door verbouw van de panden mag de cultuurhistorische waarde van het pand niet onevenredig worden aangetast.

2. voorbereidingsbesluit ‘Verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel’:
Het verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel voorbereidingsbesluit is vastgesteld 17-12-2020 en stelt dat het gebruik van verdiepingen boven horeca- en detailhandelspanden niet mag worden gewijzigd in verblijfsrecreatie. Hierop is een uitzondering: het college kan afwijken van deze regel als het plan bijdraagt aan het behoud van de cultuurhistorische waarden. Dit kan alleen als er van het volgende sprake is:

1. geen verblijfsrecreatie op de begane grond;
2. op eigen terrein of aantoonbaar elders voorzien in minimaal 1 parkeerplaats per verblijfsrecreatieve eenheid;
3. exploitatie van de verblijfsrecreatie is gekoppeld aan de bedrijfsvoering van de horeca- en of detailhandelsfunctie en daarmee een economische eenheid vormen;
4. de gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden en bouwwerken mogen niet onevenredig worden aangelast.

Tot slot wordt binnen afzienbare tijd een nieuw ontwerp- bestemmingsplan ter inzage gelegd. De regels daarvan kunnen afwijken in verhouding tot wat in de voorbesluiten is aangegeven.
Er geldt een verbodsbepaling voor het gebruik als tweede woning, conform Huisvestingsverordening d.d. 12 november 2020.

Koopovereenkomst:
Op basis van model NVM.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Staat van oplevering:
Het object wordt verkocht op basis van het “as is, where is” principe waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Locatie en omgeving
Specificaties woning
Bouw
Soort woonhuis: tussenwoning
Bouwjaar: 1930

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte: 160 m2
Perceeloppervlakte: 408 m2
Inhoud: 820 m3

Buitenruimte
Gebouwgebonden buitenruimte: geen
Tuin: achtertuin

Energie:
Isolatie: gedeeltelijk dubbel glas

Garage
Soort garage: geen garage
Praktisch
Deel deze woning

Heeft u een vraag?

Wij begrijpen dat de huizenmarkt niet voor iedereen vertrouwd terrein is. Gelukkig kennen wij de markt als onze broekzak! Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag