”Bij de verkoop van een huis moet je elkaar begrijpen, dezelfde taal spreken – en dat was zo.”

Robert Hohmann verkocht het huis van zijn vader, die vorig jaar is overleden. De woning ligt aan de Multatulilaan, pal achter de boulevard in Vlissingen. “Mijn vader heeft de zeevaartschool gedaan en heeft daarna als projectmanager veel gereisd”, vertelt Robert. “Van over de hele wereld nam hij antiek mee. Daardoor had het huis een karakteristieke uitstraling.”

Oorspronkelijk kwam Roberts vader uit Brabant. “Hij had een heel impulsief karakter: in een week tijd besloot hij om vanuit Deurne naar Vlissingen te verhuizen. Eerst naar een appartement aan de boulevard. De zee boeide hem enorm. Tot zijn zeventigste was hij dagelijks op het strand te vinden. In Vlissingen heeft hij ook zijn vrouw leren kennen. Met haar kocht hij het huis aan de Multatulilaan.”

 

Door de jaren heen heeft het huis drie keer te koop gestaan. “Omdat de vrouw van mijn vader van oorsprong van Schouwen-Duiveland kwam, besloten ze een appartement te kopen in Brouwershaven. Brouwershaven was uiteindelijk toch niet wat ze ervan verwachtten en omdat de Multatulilaan nog niet was verkocht, zijn ze teruggegaan. Ze verbouwden het huis naar hun wensen en pasten het aan op hun leeftijd.”

 

“Een jaar of vijf geleden wilde mijn vader terug naar Brabant, naar zijn roots. Hij was toen 78 jaar. Impulsief als hij was, moest de Multatulilaan snel verkocht worden. Dat lukte naar zijn zin niet snel genoeg, dus hij besloot hier te blijven wonen. In augustus vorig jaar is hij overleden. We mogen concluderen dat hij hier graag heeft gewoond, anders was hij er niet drie keer naar teruggegaan.”

 

Als oudste zoon heeft Robert de rol van statutair executeur op zich genomen. “Vanwege mijn bedrijf kom ik wekelijks in Zeeland. Het contact met Zwaan was prettig. Zij kenden het huis al, het stond eerder bij hen in de verkoop. Bij de verkoop van een huis moet je elkaar begrijpen, dezelfde taal spreken – en dat was zo. Het huis heeft één week te koop gestaan. Waarom het nu wel lukte? De huizenmarkt is goed en ik denk dat Walcheren steeds beter op de kaart komt te staan. De kopers gaan er een vakantiewoning van maken. Het huis ligt natuurlijk op een toplocatie.”