Taxaties

Makelaarskantoor Zwaan in Koudekerke is gespecialiseerd in het taxeren van woningen in Zeeland. Een taxatie is een bepaling van de waarde van een huis, dit wordt gedaan door onze taxateur. Op een afgesproken tijdstip komt hij bij uw huis langs. Hij heeft dan het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning nodig. Na de taxatie legt de taxateur zijn bevindingen vast in een taxatierapport. Woningtaxaties bij Makelaarskantoor Zwaan zijn helder, objectief en betrouwbaar.
 
Waarom een taxatie?
Het taxatierapport heeft u nodig wanneer u een huis wilt kopen, of verkopen. Maar ook bij een verbouwing, het vaststellen van de successie- of overdrachtsbelasting, WOZ-zaken en het oversluiten van een hypotheek is een woningtaxatierapport noodzakelijk. Het is erg belangrijk dat u kunt vertrouwen op de inhoud van een taxatierapport, en dat u begrijpt hoe de waarde tot stand is gekomen. Om het voor u overzichtelijk te maken gebruiken wij het volgende stappenplan bij het uitvoeren van taxaties.
Taxatie in 7 stappen:
 • Stap 1 | Aanvraag taxatie en doel van de taxatie.
 • Stap 2| Toezenden alle vastgoedrelevante stukken aan de taxateur.
 • Stap 3| Bevestiging taxatie middels een Opdracht tot Dienstverlening (OTD) door de taxateur.
 • Stap 4| Inplannen inspectie- en taxatieuitwerking door de taxateur.
 • Stap 5| Controle taxatie door een plausibiliserend taxateur (ook wel validatie genoemd).
 • Stap 6| Gereedmelding taxatie aan opdrachtgever.
 • Stap 7| Afterservice taxatie door de taxateur.
 
Strenge richtlijnen bij taxaties
De taxateurs van Makelaarskantoor Zwaan zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit is het keurmerk voor woningtaxaties. Zij keuren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Onze makelaars zijn verplicht als NWWI-taxateur de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen. Daardoor kunt u gemakkelijk en overzichtelijk zien hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Taxaties bij Makelaarskantoor Zwaan zijn dan ook helder, objectief en betrouwbaar. Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) is de garantie voor de opdrachtgever dat hij een integere en deskundige vastgoedtaxateur inschakelt: een Register-Taxateur (RT). Een Register-Taxateur handelt in het publiek belang, werkt volgens internationale richtlijnen EVS/IVS en erkende gedrags- en beroepsregels. De Register-Taxateur onderwerpt zich aan het doorlopend toezicht en het centrale tuchtrecht van het NRVT. Alle Register-Taxateurs in Nederland kunt u vinden in het register van het NRVT. De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Makelaarskantoor Zwaan is lid van NVM. We handelen daarom volgens de drie kernwaarden van NVM: deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.
 
Kosten van een taxatie
 • € 695,- inclusief BTW voor een NWWI gevalideerde taxatie m.u.v.. bijzonder vastgoed (zoals bijvoorbeeld landgoederen, woonboerderijen, grote monumentale  objecten). Voor deze objecten geldt maatwerk.
 • € 750,- inclusief BTW voor een NWWI gevalideerde taxatie met verbouwing m.u.v.. bijzonder vastgoed (zoals bijvoorbeeld landgoederen, woonboerderijen, grote monumentale  objecten). Voor deze objecten geldt maatwerk.
 • Nieuwbouwtaxatie op aanvraag.
 

  Direct een afspraak maken?

  Vul uw gegevens in:

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden


  "Super. Alles top geregeld Goede service altijd bereikbaar voor vragen, vriendelijk personeel "

  Verkoper Binnenhof 1, Koudekerke, aanbevolen met een:

  10

  "Contact met makelaar was goed.Ondanks de Corona tijd heeft hij heel erg zijn best gedaan om alles naar wens te laten verlopen ondanks wat tegenslagen. "

  Verkoper Jan Vaderstraat 19, Meliskerke, aanbevolen met een:

  9

  "Wij zijn erg tevreden. Wilco Wisse van makelaarskantoor Zwaan is deskundig en klantvriendelijk. "

  Verkoper Sivertstraat 14, Meliskerke, aanbevolen met een:

  10

  "Een zeer prettig contact met de makelaar, goede adviezen met betrekking tot de onderhandeling, zorgvuldig bij de beoordeling van de documenten. "

  Aankoopklant Boulevard Evertsen 92, Vlissingen, aanbevolen met een:

  9

  "Super. Alles top geregeld Goede service altijd bereikbaar voor vragen, vriendelijk personeel "

  Verkoper Binnenhof 1, Koudekerke, aanbevolen met een:

  10