Taxaties

Een taxatie is een bepaling van de waarde van een huis, dit wordt gedaan door onze taxateur. Op een afgesproken tijdstip komt hij bij uw huis langs. Hij heeft dan het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning nodig. Na de taxatie legt de taxateur zijn bevindingen vast in een taxatierapport. Woningtaxaties bij Makelaarskantoor Zwaan zijn helder, objectief en betrouwbaar.
 
Waarom een taxatie?
Het taxatierapport heeft u nodig wanneer u een huis wilt kopen, of verkopen. Maar ook bij een verbouwing, het vaststellen van de successie- of overdrachtsbelasting, WOZ-zaken en het oversluiten van een hypotheek is een woningtaxatierapport noodzakelijk. Het is erg belangrijk dat u kunt vertrouwen op de inhoud van een taxatierapport, en dat u begrijpt hoe de waarde tot stand is gekomen.
 
Strenge richtlijnen bij een taxatie
De taxateurs van Makelaarskantoor Zwaan zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit is het keurmerk voor woningtaxaties. Zij keuren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Onze makelaars zijn verplicht als NWWI-taxateur de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen. Daardoor kunt u gemakkelijk en overzichtelijk zien hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Taxaties bij Makelaarskantoor Zwaan zijn dan ook helder, objectief en betrouwbaar. Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) is de garantie voor de opdrachtgever dat hij een integere en deskundige vastgoedtaxateur inschakelt: een Register-Taxateur (RT). Een Register-Taxateur handelt in het publiek belang, werkt volgens internationale richtlijnen EVS/IVS en erkende gedrags- en beroepsregels. De Register-Taxateur onderwerpt zich aan het doorlopend toezicht en het centrale tuchtrecht van het NRVT. Alle Register-Taxateurs in Nederland kunt u vinden in het register van het NRVT. De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Makelaarskantoor Zwaan is lid van NVM. We handelen daarom volgens de drie kernwaarden van NVM: deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.
 
Kosten van een taxatie
Aan een NWWI-taxatie is, naast het bedrag voor de taxatie, een bedrag van € 42,35 inclusief BTW (€ 35,00 exclusief BTW) verbonden. Op de factuur van de taxateur staan deze kosten altijd apart vermeld als NWWI-bijdrage. We geven u graag vrijblijvend een indicatie van de kosten, neem daarvoor contact met ons op.  


  Direct een afspraak maken?


  Vul uw gegevens in:

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden


  "In alle opzichten zijn we tevreden over deze makelaar die steeds bereikbaar was en bereid om ons met raad en daad bij te staan. "

  Verkoper Vlissingsestraat 34 Vlissingen, aanbevolen met een:

  10

  "Contact met makelaar was goed.Ondanks de Corona tijd heeft hij heel erg zijn best gedaan om alles naar wens te laten verlopen ondanks wat tegenslagen. "

  Verkoper Jan Vaderstraat 19, Meliskerke, aanbevolen met een:

  9

  "Wij zijn erg tevreden. Wilco Wisse van makelaarskantoor Zwaan is deskundig en klantvriendelijk. "

  Verkoper Sivertstraat 14, Meliskerke, aanbevolen met een:

  10

  "Een uitstekend team waarin klant is koning centraal staat. Er wordt alles aan gedaan om de klant zo goed mogelijk te helpen. Fijn laagdrempelig contact. "

  Aankoopklant van Strijenstraat 11, Koudekerke, aanbevolen met een:

  10

  "In alle opzichten zijn we tevreden over deze makelaar die steeds bereikbaar was en bereid om ons met raad en daad bij te staan."

  Verkoper Vlissingsestraat 34, Koudekerke, aanbevolen met een:

  10