“Het contact met Zwaan is heel laagdrempelig”

Een huis verkocht, een huis gekocht en een pand gehuurd: Mariëlle Pattenier had het afgelopen jaar heel wat projecten lopen met Zwaan. “Het contact met Zwaan is heel laagdrempelig”, vertelt Mariëlle. “Je stapt makkelijk binnen en kunt altijd bellen of een appje sturen. Als ik in m’n WhatsApp-gesprek met Remco kijk, komt er van alles voorbij. Er is geen afstandelijkheid.”

Dertien jaar woonden Mariëlle, haar man Leon en hun drie kinderen aan de Evertsenstraat in Koudekerke, aan de rand van het dorp. “Het mooiste was het uitzicht: je kijkt tot aan de duinen. Elke dag heb ik genoten van de zonsondergangen.” Bijna alles aan het huis hebben ze verbouwd. “Openslaande deuren naar de tuin, een aanbouw, een dakkapel, een sauna… Leon is nogal handig. Maar we waren uitgebouwd en wilden meer ruimte, waar we ook de pony van onze dochters konden stallen.”

Het werd een huis aan de Koudekerkseweg in Biggekerke. Ook deze woning uit 1935 hebben ze op de schop genomen. “We zouden drie maanden op vakantie gaan, maar toen dit ertussen kwam hebben we volle bak het huis verbouwd. Niks is op z’n plek gebleven: de slaapkamer is nu de keuken, de keuken de badkamer… Aan zo’n huis blijf je bezig, het is een levensproject.” En ook dit huis heeft een weids uitzicht: ze kijken uit op de duinen én op Middelburg.

Het huis in Koudekerke is verkocht aan de buren van twee huizen verder. “Ze hadden al aangegeven dat ze het wilden kopen als wij zouden verhuizen. Erg leuk, want we kunnen het goed met hen vinden. Zo komen we nog vaak over de vloer in ons oude huis!”

Ook de verhuur van het pand aan het Dorpsplein in Koudekerke werd begeleid door Zwaan. In februari opende Mariëlle daar met haar zus en vriendin hun koffiezaak ‘Zuss&COffee’. “Voor iedereen die zin heeft in een lekkere bak koffie met taart, ontbijt of lunch! Het is een oud pand, dus ook hier moesten we veel verbouwen. Het is echt een gezellige plek geworden. De eerste weken waren bijzonder druk, dat hadden we nooit verwacht. De tweede dag moesten we alles opnieuw bakken!”