‘Het verliep zo vlot en correct, dat geeft een heel goed gevoel’

Jarenlang runden Chris Ferket en haar man een Bed & Breakfast in Zoutelande. Toen haar man overleed, probeerde Chris het in haar eentje op te pakken – maar uiteindelijk wilde ze toch afstand nemen van het huis en het dorp. Ze kocht een huis in Biggekerke waar ze, na een verbouwing van vier maanden, naartoe verhuisde. “Mijn man was aannemer, hij heeft altijd huizen opgeknapt”, vertelt Chris. “Ik wilde dat zelf ook altijd nog een keertje doen. Wel in samenwerking met een aannemer, maar de keuken heb ik bijvoorbeeld zelf geplaatst. Het is goed gelukt, het is echt mooi geworden.”

Het huis stamt uit 1700 en ligt op een prachtige locatie: aan de voorkant het Kerkplein, aan de achterkant een weids uitzicht tot aan Middelburg. Eyecatchers zijn de vloeren in de keuken en de badkamer. “Die tegels heb ik meegenomen uit Griekenland. Mijn man en ik gingen daar vaak heen, ook vlak voordat hij overleed. Daar moest iets van terugkomen in het huis.” Ook de muur in de woonkamer valt op: die is betegeld met originele, handgeschilderde tegeltjes uit 1741. “Vroeger spaarden mensen dit als een soort belegging: je kon er dus aan zien hoe rijk mensen waren.”

 

Na een jaar Biggekerke gaat Chris nu weer terug naar Zoutelande, naar een moderner huis aan de Majoorwerf. Een verbouwing staat nog niet op de planning – eerst wil Chris het huis in Biggekerke verkopen. Daarvoor heeft ze Zwaan ingeschakeld. “Ik kocht het huis in Zoutelande bij Zwaan. Dat verliep zo vlot en correct, dat ik het ook bij hen in de verkoop wilde hebben. Dit geeft wel een heel goed gevoel. Dat is belangrijk, zeker als je het alleen moet doen.”