Kom je liever niet bij ons op kantoor langs voor je afspraak? Bel of mail ons dan zodat we een videochat- of belafspraak kunnen inplannen.

‘Blij om te komen en gaan’

Zestien jaar geleden bezichtigden Koen (74) en Elly (75) Minderhoud een prachtig huis aan de Ter Poorteweg 1 in Koudekerke. Een huis bomvol karakter op een fantastische plek. “We waren de hemel te rijk en hebben het meteen gekocht”, herinnert Koen zich nog goed. Nu, zestien jaar later, hebben ze het huis met evenveel plezier weer verkocht.

“We waren er aan toe”, legt Koen uit. “Het werd gewoon teveel werk voor ons. We wilden bovendien graag terug naar Westkapelle, zodat we wat dichter bij onze zoon, schoondochter en kleinkinderen konden wonen.” Maar Westkapelle was niet alleen daarom interessant. “Het is ons eigen dorp. We hebben er jaren gewoond en elkaar hier ook ontmoet. Elly kwam van Middelburg naar Westkapelle, waar haar ouders het café gingen runnen. Daar heb ik haar ook ‘opgedaan’. Dat is 56 jaar geleden.” Koen en Elly zijn inmiddels al verhuisd. “Omdat we iedereen hier nog kenden, waren we gelijk ingeburgerd. We zijn terug thuis.”

Voor de verkoop van hun huis in Koudekerke namen ze Zwaan Makelaars in de arm. “Wilco heeft ons supergoed geholpen. We zijn niks dan tevreden. Hij was in alles zo correct en duidelijk, dat er voor ons geen vragen overbleven. Ik heb m’n hele leven zaken gedaan, dus ik weet hoe belangrijk dit is.” Koen runde jarenlang een constructiebedrijf. “Ik heb het van mijn vader overgenomen en nu runt mijn zoon het samen met een compagnon. Het bedrijf is inmiddels gegroeid naar twintig man personeel. Ik ben ontzettend trots op hem.”

Het duurde even eer de koper voor hun huis in Koudekerke zich aandiende. “Dat hadden we van tevoren ingecalculeerd. Een woning in deze prijsklasse is niet voor iedereen weggelegd.” Al die tijd moest Koen wel steeds heen en weer om de tuin te onderhouden. “Ik was dus wel opgelucht toen het verkocht was. We hebben er met verschrikkelijk veel plezier gewoond, maar hebben het nu in Westkapelle ook weer verschrikkelijk naar onze zin. Hier kan ik ook mijn hobby, duivensport, uitoefenen. We hebben het hier goed, heel goed.”