Klantverhaal – Rinaldo en Emily Niemantsverdriet

De twee-onder-een-kapper aan de Dongestraat was helemaal naar hun smaak aangepast – toch keken Rinaldo en Emily al vanaf dag 1 naar andere huizen. “We wilden een bungalowtje, en die hebben we nu.”

Waarom ruil je een ruime woning na twee jaar in voor een bungalow? “We komen graag
op Bonaire, daar zijn veel huizen bungalowtjes”, vertelt Emily. “Een bungalow geeft ons
een vakantiegevoel. Het strand komt ook terug in huis, door blauwe accenten, hout, een vergrijsde vloer en veel wit. In de tuin komen palmen. De zee speelt een belangrijke rol in ons leven, ook onze dochter is echt een waterratje.”

Schilderen in de leefkeuken

Twee jaar woonden ze met plezier aan de Dongestraat in Oost-Souburg. “Toen we er gingen kijken, hebben we het dezelfde dag gekocht. Daarvóór zaten we er een paar keer naast met bieden.” Ze knapten het helemaal op naar hun smaak: zo maakten ze van de gedateerde keuken een moderne leefkeuken. Het werd hun favoriete ruimte, waar ze aten en borrelden én waar Emily schilderde. “Ik schilder veel wat met water te maken heeft. Zo heb ik de boulevard van Vlissingen op z’n Caribisch geschilderd, met veel gekleurde vakjes. Die is verkocht, hij hangt nu in Australië. Op dit moment schilder ik veel met stipjes, naar het pointillisme.”

‘Ik mis de keuken een beetje, maar het traplopen zeker niet!’


Loslaten

Hun huis vóór de Dongestraat verkochten ze via Zwaan; dat beviel zo goed, dat ze opnieuw met hen in zee gingen. Met succes: de woning is binnen twee weken verkocht. Ook was Zwaan de verkopende makelaar van de bungalow in Koudekerke. Over de samenwerking zijn Rinaldo en Emily tevreden. “Je wordt ontlast, je kunt het bij hen loslaten en ze regelen het”, vertelt Rinaldo. “En alles wordt overlegd.” Emily: “Ook de manier waarop voelt goed. Het contact is fijn.” Sinds oktober wonen ze in hun bungalow in Koudekerke – en dat bevalt ‘supergoed’. “Ik mis de keuken een beetje, maar ik lig er niet wakker van”, zegt Emily. Rinaldo mist niks. “Traplopen mis ik zeker niet! We moeten alleen nog even schipperen met de ruimte.” Ruimte voor Emily’s schilderen is er in ieder geval wel. “De derde slaapkamer wordt een atelier, gameroom en zolder ineen. Maar tot nu toe heb ik alleen nog maar muren en kozijnen geschilderd!”