Taxeren is een vak apart

Taxeren is een discipline binnen het makelaarsvak dat echt een specialisme vereist. Wij hebben dat in huis.

 

Bij Makelaarskantoor Zwaan houden we ons doorlopend bezig met het taxeren van verschillende woningen, appartementen en recreatiewoningen. Het taxatievak is de afgelopen jaren veel veranderd. Vroeger was een rapport van een paar pagina’s met de handtekening van een taxateur erop voldoende. Tegenwoordig zijn de rapporten dikker en voorzien van meer nuttige informatie voor de opdrachtgever.

 

Als een taxatierapport afgerond is, wordt dit gevalideerd door een validatie-instituut of in sommige gevallen gecontroleerd door een collega taxateur. Het idee erachter is dat dit de kwaliteit van de taxaties verbeterd. Ondanks dat er veel data beschikbaar is, is het vaststellen van de waarde echt mensenwerk. Zeker bij een woonboerderij in het buitengebied of een recreatiewoning aan de Walcherse kust.

Taxeren is kennis hebben van de omgeving waarin je taxeert. Doordat wij ook veel woningen in ons eigen werkgebied – Walcheren- verkopen zijn wij zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het taxatierapport.