Verkocht
Informatie

1946

Bouwjaar

270 m2

Woonoppervlakte

692 m2

Perceeloppervlakte

4

Slaapkamers

Dorpsstraat 1 , Biggekerke

Uniek object op een fraaie locatie in hartje Biggekerke. Het voormalige café Juliana biedt zeer veel mogelijkheden. Met een woonoppervlakte van circa 270m² is er volop ruimte voor ontwikkeling. Te denken valt, bijvoorbeeld, aan een combinatie van wonen en horeca. De locatie op de hoek van het kerkplein en de Dorpsstraat is wat dat betreft één van de beste van Biggekerke. Kom binnenkijken om ideeën op te doen en de handschoen op te pakken.

OBJECT
Het object beschikt over de bestemming ‘Gemengd’ met de functieaanduiding ‘horeca tot en met categorie 2‘ waardoor o.a. wonen (permanent), detailhandel, horeca tot cat. 2, kantoren en bedrijvigheid uit cat. A tot de mogelijkheden behoren. Het object is gelegen op een perceel van 346m² eigen grond. Het pand is toe aan een modernisatie, maar zowel de locatie als de fysieke eigenschappen van het object lenen zich uitstekend voor een transformatie.

De ruimte op de begane grond is zeer ruim bemeten en momenteel verdeeld in drie, van elkaar te scheiden, ruimtes. Tevens is er een uitbouw aan de noordzijde met daarin diverse toiletgroepen een uitgang en separate ruimtes. Tevens is er nog een riante kelderruimte.

Op de eerste verdieping zijn er momenteel vier slaapkamers aanwezig. Tevens is er een ruime zolderruimte boven een groot deel van de voormalige feestzaal.

Via een deur aan de achterzijde is de achtertuin te bereiken. Deze is bestraat en voorzien van een stenen berging.

BESTEMMING:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan Biggekerke dat onherroepelijk in werking is. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 15 december 2011. De voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. ateliers;
b. bedrijven uit ten hoogste categorie B1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten “functiemenging”;
c. cultuur en ontspanning;
d. detailhandel;
e. dienstverlening,
f. horecabedrijven uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten;
g. ter plaatse van de aanduiding ‘horeca tot en met horecacategorie 2’: horecabedrijven uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van Horeca-activiteiten;
h. kantoren;
i. maatschappelijk in de vorm van bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- en kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven en religie;
j. wonen;
k. bedrijfswoningen, daaronder begrepen de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten;
l. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals parkeervoorzieningen, groen, water, erven, tuinen, sport-, speel- en nutsvoorzieningen.

Tevens geldt er een voorbereidingsbesluit ‘Verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel’:
Het verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel voorbereidingsbesluit is vastgesteld 17-12-2020 en stelt dat het gebruik van verdiepingen boven horeca- en detailhandelspanden niet mag worden gewijzigd in verblijfsrecreatie. Hierop is een uitzondering: het college kan afwijken van deze regel als het plan bijdraagt niet strijdig is met de afwijkingsregel van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Dit kan alleen als er van het volgende sprake is:

1. geen verblijfsrecreatie op de begane grond;
2. op eigen terrein of aantoonbaar elders voorzien in minimaal 1 parkeerplaats per verblijfsrecreatieve eenheid;
3. exploitatie van de verblijfsrecreatie is gekoppeld aan de bedrijfsvoering van de horeca- en of detailhandelsfunctie en daarmee een economische eenheid vormen;
4. de gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden en bouwwerken mogen niet onevenredig worden aangelast.

Tot slot wordt binnen afzienbare tijd een nieuw ontwerp- bestemmingsplan ter inzage gelegd. De regels daarvan kunnen afwijken in verhouding tot wat in de voorbesluiten is aangegeven.
Er geldt een verbodsbepaling voor het gebruik als tweede woning, conform Huisvestingsverordening.

OMGEVING
Biggekerke is een typisch Walchers dorp en is gunstig gelegen ten opzichte van grote plaatsen als Middelburg en Vlissingen. Plaatsen als Breda en Antwerpen zijn binnen iets meer dan één uur bereikbaar. Bovendien ligt het op korte afstand van het strand en het Biggekerkse Bos. Onderaan de duinen ligt een prachtige strook natuur met duinen en bossen die als het ware een natuurlijk decor voor het achterland vormt. Uitermate geschikt voor een heerlijke kustwandeling of fietstocht. Onthaasten gaat daar vanzelf. Biggekerke heeft een eigen basisschool, voor overige voorzieningen kunt u richting Meliskerke of Koudekerke. Deze buurtplaatsen zijn binnen vijf minuten bereikbaar.

Interesse?
Een van onze makelaars leidt u graag rond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Locatie en omgeving
Specificaties woning
Bouw
Soort woonhuis: halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1946

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte: 270 m2
Perceeloppervlakte: 692 m2
Inhoud: 1.100 m3

Buitenruimte
Gebouwgebonden buitenruimte: geen
Tuin: achtertuin

Energie:
Isolatie: geen isolatie
Energielabel: G

Garage
Soort garage: aangebouwd steen
Praktisch
Deel deze woning

Heeft u een vraag?

Wij begrijpen dat de huizenmarkt niet voor iedereen vertrouwd terrein is. Gelukkig kennen wij de markt als onze broekzak! Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag