Informatie

1953

Bouwjaar

237 m2

Woonoppervlakte

19.760 m2

Perceeloppervlakte

3

Slaapkamers

Frederik Barbarossaweg 2 , Grijpskerke

Op Walcheren vrijer wonen dan op deze mooie locatie? Volgens ons bestaat dit niet. Letterlijk een oase midden op Walcheren met de toepasselijke naam ‘Hof Moerweie’. Heerlijk verstopt in het buitengebied tussen Grijpskerke en Middelburg aan een rustige weg met enkel bestemmingsverkeer. Het leuke is dan ook dat vrij wonen in de polder met de voorzieningen van de stad binnen handbereik hier mogelijk is. Bijna 2 hectare eigen grond, een ruime woning en ook nog een appartement en een vrijstaande vakantiewoning die beiden geschikt zijn voor recreatieve verhuur. Daarnaast nog een zee aan schuurruimte, twee vrijstaande schuren en diverse andere opstallen. Genoeg om uw eigen droom te realiseren. Gaat uw hart al sneller kloppen?

Het geheel is omringd door groen in de vorm van hagen, diverse bomen, struiken en wilgen. Hierdoor is er een zeer hoge mate van privacy. Het perceel kent een natuurlijke afwisseling tussen gras, bomen, struiken, siertuin, een vijver en groentetuin. Dwalen over uw eigen terrein met een fraai zicht op het polderlandschap is mogelijk doordat er op subtiele wijze diverse doorkijkjes zijn gerealiseerd.

De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1953 als boerderij met landbouwschuur. In de loop van de tijd is het geheel getransformeerd naar een woonboerderij. Een deel van de voormalige landbouwschuur is bij de woning getrokken en aan de achterzijde is de woning uitgebreid. Door deze aanpassingen is er een ruime woning met veel extra ruimtes ontstaan. Wellicht dat een nieuwe eigenaar de woning aan de binnenzijde wil moderniseren maar aan duurzaamheid is al vast gedacht. In totaal zijn er 55 zonnepanelen aangebracht en tevens zijn er twee cv-ketels met een hybride warmtepomp. Deze slag is alvast gemaakt.

Om een ander mee te laten genieten van deze omgeving zijn er twee eenheden die momenteel recreatief verhuurd worden. Dit betreft een complete, vrijstaande, houten studio aan de voorzijde van het perceel en een studio/appartement op de eerste verdieping van de voormalige landbouwschuur. Echt een mogelijkheid om deze locatie te delen met anderen.

WOONHUIS EN SCHUUR
De begane grond bestaat uit een ruime hal met toegang tot de woonkamer en keuken. Keuken en woonkamer vormen samen één grote ruimte en zijn verdeeld in een zithoek, eetkamer en woonkeuken. Tevens is vanuit de hal de (wijn)kelder bereikbaar. Daarnaast is er nog een zeer ruim bemeten bijkeuken of multifunctionele ruimte. Op de verdieping zijn drie (slaap)kamers. Waarvan er één, de slaapkamer in de voormalige landbouwschuur, zeker 25m² meet. Een andere slaapkamer heeft een leuk zicht tot aan de nok van de woning en de derde slaapkamer kan ook prima dienst doen als werkkamer. Het overgebleven deel schuur is ingedeeld in een ruime berging en een voormalige paardenstal. Diverse deuren bieden toegang.

GASTENVERBLIJVEN
In de voormalige landbouwschuur is op de eerste verdieping een ruime studio van zo een 28m² gerealiseerd. Deze is voorzien van een eigen eenvoudige keuken en een badkamer. Het tweede gastenverblijf is 29m² groot en bevindt zich in een separaat bouwwerk aan de voorzijde van het perceel. Dit gastenverblijf is modern en voorzien van een keuken, woonkamer, slaapkamer, een badkamer en een terras. Voor beide gastenverblijven geldt dat ze met name geschikt zijn voor twee personen.

OVERIGE OPSTALLEN EN PERCEEL
Op het perceel staan een tweetal schuren (beide ca. 50m² groot). Met name de houten schuur tegenover de landbouwschuur is een moderne, goed bruikbare en goed onderhouden schuur. Verder is er nog een kas en een carport. Op het perceel is voldoende parkeerruimte voor diverse auto’s. Zoals eerder al omschreven is er op het perceel een mooi biodiversiteit. Zelfvoorzienendheid ligt hier voor de hand. Het hele jaar door eten uit eigen tuin is een mogelijkheid.

ALGEMEEN
-Aangesloten op twee septictanks, een van de tanks is op leeftijd en dient uiterlijk 2027 vervangen te zijn. Andere tank is aangeschaft in 2017 en voldoet aan de regels.
-Bestemming wonen met de functie aanduiding voormalig agrarisch bedrijf.
-Gebruik als tweede woning voor eigen recreatief gebruik is mogelijk.
-Buitenschilderwerk nog deels uitgevoerd in 2023.
-Oplevering in onderling overleg.

Grijpskerke is centraal gelegen op Walcheren. Op het dorp is een huisarts, basisschool, kapsalon en dergelijke aanwezig. Plaatsen als Middelburg en Domburg zijn binnen 10 autominuten te bereiken. De dorpsgemeenschap is actief en organiseert jaarlijks diverse activiteiten waaronder de jaarlijkse bazaar. Daarnaast staat u lopend of op de fiets zo in het prachtige buitengebied met al haar wandel en fietspaden. Strand, zee en duinen zijn binnen tien minuten bereikbaar.

Interesse?
Een van onze makelaars leidt u graag rond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Locatie en omgeving
Specificaties woning
Bouw
Soort woonhuis: vrijstaande woning
Bouwjaar: 1953

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte: 237 m2
Perceeloppervlakte: 19.760 m2
Inhoud: 1.080 m3

Buitenruimte
Gebouwgebonden buitenruimte:
Tuin: tuin rondom

Energie:
Energielabel: A

Garage
Soort garage: inpandig
Praktisch
Deel deze woning

Heeft u een vraag?

Wij begrijpen dat de huizenmarkt niet voor iedereen vertrouwd terrein is. Gelukkig kennen wij de markt als onze broekzak! Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag