‘Ze stuurden zelfs een kaartje en bloemetjes’

“Een plekje onder de duinen, wat wil je nog meer?” Zestien jaar lang woonde Conny Gimbrere op steenworp afstand van het strand in Dishoek. De laatste zes jaar woonde ze er alleen, nadat haar man overleed. “En dan komt het toch op je alleen neer”, vertelt Conny. “Op een gegeven moment heb je zoveel hulp nodig in het huis en de tuin. Ook de trap werd vervelend. Ik had fantastische buren, dat hield me tegen om iets anders te zoeken. Maar je moet toch een keer een besluit nemen. Het deed wel pijn om weg te gaan. Ik heb er mooie herinneringen.”

Het huis werd verkocht door Zwaan. Conny is erg enthousiast over de begeleiding. “Het huis stond vanaf oktober te koop, maar toen werd ik ziek. De verkoop werd stilgelegd zodat ik even bij kon komen. Zwaan heeft erg meegeleefd, ze stuurden zelfs een kaartje en bloemetjes. Heel empathisch! In november kwam het opnieuw in de verkoop, in januari is het verkocht. Ook in de overdracht hielden ze rekening met mijn wensen: ik wilde de tijd hebben om iets anders te zoeken, zodat ik meteen kon overstappen. Dat is gelukt.”

 

Sinds een paar weken woont Conny in haar appartement aan de Rubenslaan in Vlissingen. “De boulevard leek me iets te druk, daar zit ik een stukje vanaf. Toch is er genoeg groen om me heen. Het is een ruim appartement met een groot balkon. Je wilt niet weten wat ik er allemaal aan heb veranderd. De vloeren, de plafonds, de badkamer, de keuken: alles is nieuw. De grootste bedrijvigheden zijn achter de rug, dus nu kan ik Vlissingen ontdekken. Ik pak regelmatig een restaurant of een terrasje, of rijd een stuk met de auto. Het bevalt me buitengewoon tot nu toe.”