Verkocht
Informatie

1891

Bouwjaar

196 m2

Woonoppervlakte

194 m2

Perceeloppervlakte

6

Slaapkamers

Brouwerijstraat 5 , Koudekerke

Uniek! Eén van de fraaiste objecten van Koudekerke. Met zijn typische dakkapellen, boogramen en speklagen vormt het object een markant punt bij de entree van het Dorpsplein. In 1891 is op deze locatie, in opdracht van de toenmalige gemeente Koudekerke, een “nieuwe woning met stal en koesthuis voor de geneesheer” gebouwd. Architect van het geheel was de heer J.J. van Nieukerken (1854-1913). Van zijn hand zijn diverse villa’s in heel Nederland onder andere in Domburg en Serooskerke. Dit pand heeft duidelijk een geschiedenis en een verhaal. Bent u degene die het volgende hoofdstuk schrijft?

Het pand heeft kenmerken van de chaletstijl en vormde voorheen één geheel met het naastgelegen object (Brouwerijstraat 3). In deze ruimte waren de dokters ruimte, apotheek en de stallen met het koetshuis gevestigd. Brouwerijstraat 5 heeft altijd gediend als woonhuis en heeft die functie nog steeds. Door tijdig onderhoud en renovatie is het object goed bewaard gebleven. Er is zorgvuldig omgegaan met de kenmerkende eigenschappen waardoor het object gebruiksklaar is voor een volgende beheerder/gebruiker en nog generaties lang kan waken over de entree van het hart van Koudekerke.

Het object is voorzien van de bestemming ‘gemengd’. Dit geeft een breed scala aan gebruikersmogelijkheden. Zonder compleet te zijn een aantal mogelijkheden:
-detailhandel.
-dienstverlening.
-maatschappelijke activiteiten (o.a. gezondheidszorg, kinderopvang etc).
-wonen.
-bepaalde vormen van horeca.

WONEN
Bijzonder is het gegeven dat de woning voorzien is van een geheel eigen woonprogramma op de begane grond. In 2009 is het geheel namelijk uitgebreid. In de uitbreiding zijn een slaapkamer en badkamer gerealiseerd. Aan de voorzijde bevindt zich een zeer riante woonkamer van circa 38m². De diverse (hoge) ramen zorgen voor een zee aan daglicht. Een gashaard zorgt voor de juiste sfeer en dynamiek evenals de hoge plafonds. De keuken (2009) is voorzien van een vaatwasser, dubbele wastafel en een gaskookplaat met oven. In deze ruimte bevinden zich ook de cv- en wasmachineopstelling. Via een buitendeur is een binnenplaatsje bereikbaar. Verder is er op de begane grond nog een riante entree met granito vloer en fraaie voordeur en een gang met trapopgang naar de eerste verdieping en een toilet.

SLAPEN EN MEER
Een fraaie, ornamentvolle trappenpartij leidt naar de eerste en tweede verdieping. Ook hier is goed nagedacht over de daglichttoetreding. Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers. Deze ruimtes zijn hoog, licht en voorzien van fraaie plafonds en inbouwkast(en). Boven de entree is er een ruime bergruimte die te bereiken is vanaf de overloop. Een toilet maakt de verdieping compleet. Op de tweede verdieping zijn er nog eens twee ruime (slaap)kamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche en wastafel.

TUIN EN BERGRUIMTE
De weelderige tuin is voorzien van terrassen en groenborders. Het is opmerkelijke om te ervaren dat u hier middenin het dorp toch op een rustige plek in de tuin kunt zitten. Met de bakker om de hoek kun u in deze tuin heerlijk ontbijten. Wat we nog niet verteld hebben; aansluitend aan de entree van de woning is er een handige bergruimte, ideaal voor de opslag van bijvoorbeeld de tuinspullen.

ALGEMEEN
-Deels voorzien van dubbele beglazing.
-De begane grond is deels voorzien van vloerverwarming.
-Het schilderwerk aan de buitenzijde is goed bijgehouden.
-Fraai gevel- en voegwerk.
-Jonge cv-ketel uit 2019.
-Indien gewenst en alleen met toestemming van de gemeente is het goed mogelijk om de woning met twee gezinnen te bewonen. Splitsen is relatief eenvoudig.
-Oplevering in onderling overleg, dit kan op korte termijn.

Koudekerke is met zijn ruim 3.425 inwoners de grootste kern van de gemeente Veere. Het biedt veel voorzieningen en is zeer gunstig (centraal) gelegen ten opzichte van de grote plaatsen als Middelburg en Vlissingen. Het beschikt over veel voorzieningen zoals twee basisscholen, sporthal, breed verenigingsleven, winkels en een gezondheidscentrum op loop afstand. Bovendien bevinden zich op zeer korte (loop-)afstand de ‘Duinen en het Strand’ van Dishoek! Koudekerke heeft dus veel te bieden.

Interesse? Een van onze makelaars leidt u graag rond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Locatie en omgeving
Specificaties woning
Bouw
Soort woonhuis: halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1891

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte: 196 m2
Perceeloppervlakte: 194 m2
Inhoud: 810 m3

Buitenruimte
Gebouwgebonden buitenruimte:
Tuin: zijtuin

Energie:
Isolatie: dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Energielabel: F

Garage
Soort garage: geen garage
Praktisch
Deel deze woning

Heeft u een vraag?

Wij begrijpen dat de huizenmarkt niet voor iedereen vertrouwd terrein is. Gelukkig kennen wij de markt als onze broekzak! Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag