Informatie

2004

Bouwjaar

998 m2

Woonoppervlakte

24.889 m2

Perceeloppervlakte

6

Slaapkamers

Prooijenseweg 5 , Middelburg

Welkom in de wereld van deze schitterende en luxe villa, waar bouwkundig vakmanschap, privacy en uitgebreide technische voorzieningen samenkomen.

Deze unieke woning imponeert al vanaf het eerste moment. Een prachtig samenspel met een landschapstuin van bijna 2,5 hectare groot, schitterende ruime terrassen, diverse bijgebouwen, een inpandig zwembad, compacte welnessruimte, een home-office, sfeervolle oranjerie annex tuinkamer, authentieke wijnkelder en verdere voorzieningen maken dat deze villa bijzonder en uitnodigend is voor het gebruik als woning, gecombineerd met het organiseren van representatieve ontvangsten, het gebruik voor persoonlijke ontspanning en zakelijke functies.

De architect heeft een verbinding gezocht tussen het binnen – en buitenleven door middel van een bijzonder lijnenspel van licht- en zichtlijnen middels toepassing van openingen en veel grote glaspartijen.

Buiten strekt de weelderige parktuin zich uit, als een privé oase van rust en schoonheid. De landschapstuin is schitterend aangelegd en onderhouden, met toepassing van het prachtig verzorgde gazon, de vele lokale bomen en planten, borders, en de indrukwekkende oprijlaan. Alle facetten samen geven het geheel haar bijzondere karakter, en dat op slechts een paar ogenblikken wandel of- fiets afstand van het monumentale centrum van Middelburg.

Het geheel is voorzien van allerhande technische voorzieningen die het wooncomfort garanderen. Uitgebalanceerde klimaatvoorzieningen, verwarmingsysteem, aanwezige domotica, tuinverlichting, geavanceerde beveiliging en een beregeningsinstallatie t.b.v. de tuin maken het leven in deze Middelburgse villa overzichtelijk.

De bereikbaarheid is meer dan goed te noemen, de A58 is onder handbereik en Middelburg beschikt over goede OV voorzieningen. In minder dan een uur bereikt u steden als Antwerpen en Breda, het Randstedelijk gebied is met ca 1 uur en 15 minuten per auto te bereiken. Vliegveld Midden-Zeeland is met ca. 20 minuten eveneens dichtbij. Vanuit Middelburg is Schiphol per intercity direct bereikbaar.

Dit is niet zomaar een woning, dit is een levensstijl van ultiem genieten, de mogelijkheid om functies te combineren, rust en ruimte en dat op slechts enkele minuten van alle voorzieningen die Middelburg heeft te bieden, de prachtige Walcherse stranden en – last but nog least- uw eigen landschapstuin.

Indeling:
De eerste indruk begint al bij de fraaie oprijlaan, indrukwekkend en een tikkeltje magisch. De grote toegangspoort vanaf de Prooijenseweg verleent u toegang tot de verlichte oprijlaan. Er is meer dan voldoende ruimte voor het parkeren en aankomst en ontvangst van auto’s. De rondom aanwezige bebossing, planten, bomen zorgen voor een gevoel van sereniteit en rust. Hier wordt uw privacy gegarandeerd.

Een bordes met ontvangst gelegenheid geeft toegang tot de imposante hal met vide. Opvallend is de dubbele trap en de lichtval van bovenaf, waardoor er een gevoel van licht en ruimte direct wordt ervaren. De ruime garderobe en toiletruimte zijn hier te vinden.

Vanuit de hal is er toegang tot het ruim bemeten kantoor. Hier is voldoende ruimte voor meerdere werkplekken en ontvangst – en spreekruimte. Centraal in de villa, met een fenomenaal uitzicht op de tuin, is de living gesitueerd. Vanwege haar ovale vorm, dubbele toegang en kenmerkende hoogte is deze living ook perfect te gebruiken voor huiskamer concerten of banqueting events. Er is een aangrenzende secundaire ruimte, geschikt voor gebruik als ontspanningsruimte, small living, poolkamer, het maken van muziek, gallery aan huis of andere functies.

De woonkeuken is een lust voor het oog. De combinatie tussen het binnen / buiten leven, de sfeervolle ruimte en uitstekende keukenvoorzieningen geven deze ruimte haar karakter en is uitnodigend om te genieten van een heerlijk intiem diner of ontspannen ontbijt met de openslaande deuren naar het terras. Er is tevens een 2e kleinere (bij)-keuken t.b.v. voorraad en of voorbereidingen voor een uitgebreid diner.

Aan de tuinzijde is dan, als het bijzondere aspect van deze bijzondere villa, de tuinkamer annex oranjerie. Hoogte, licht, sfeer en beleving komen hier samen. Deze ruimte nodigt uit voor intieme familiediners, feestjes of juist het genieten van de rust en prachtige beleving van het binnen en buitenleven wat hier zo mooi samenkomt. Sfeervolle afwerking en een kleine keukenvoorziening maken dat deze ruimte op zichzelf functioneert. Het houden van workshops of het gebruik als atelierruimte zijn hier ook mogelijkheden.

Dan de kleine welness / annex doucheruimte, grenzend aan het inpandige poolhouse, voorzien van alle benodigde comfort. Na een drukke werkdag is het hier heerlijk ontspannen. Het prachtige zwembad maakt deze woning af. Geheel bouwkundig ontworpen van de hoogste kwaliteit, raampartijen aan drie zijden van deze ruimte, fraaie verlichting en perfecte luchtbehandeling geven sfeer, beleving en veel gebruiksplezier van uw eigen inpandige zwembad. Wat verlangt u nog meer, de dag te kunnen starten of afsluiten met het trekken van baantjes in dit prachtige zwembad en te ontspannen in de welness of orangerie?

Op de begane grond vindt u verder nog een multifunctionele ruimte met aangrenzende inpandige dubbele garage. De huidige eigenaren hebben deze ruimte in gebruik als hobby – en atelierruimte, maar er zijn ook mogelijkheden denkbaar als praktijkruimte in huis, een grote atelierruimte of representatieve functie voor bijvoorbeeld liefhebbers van een bijzondere oldtimer, motoren e.d.. De bijzonderheid zit hem er in dat deze ruimte via de centrale hal, maar ook middels een inpandige roldeur in verbinding staat met de inpandige garageruimte.

Het geheel op de begane grond is compleet door de masterbedroom, met ruime walking-closet en schitterende badkamer.

Het souterrain is zeer vermeldenswaardig. U kunt hier uw vrienden en relaties fêteren op een mooie wijnproeverij in de sfeervolle en hoogwaardige wijnbar. Geheel in stijl afgebouwd zult u uw relaties verrassen als afsluiting van een mooie avond of juist de start van een exquise diner. Er is in het souterrain verder ruimte voor de nodige opslag en (zwembad) techniek, er is middels een bouwkundige trap rechtstreeks toegang naar de tuin.

Naast de uitgebreide ruimtes en functies op de begane grond en in het souterrain blijft er nog de eerste verdieping te beschrijven. Hier kunnen uw (klein)-kinderen of gasten perfect verblijven vanwege de meerdere aanwezige luxe badkamers. Er zijn twee slaapkamers voorzien van volledig uitgeruste eigen badkamer, alsmede een derde verblijfsruimte / woonstudio, zonodig geschikt voor het langdurig verblijf van inwonende personen of verzorging. Hier is tevens een derde afzonderlijke badkamer gesitueerd. Een inpandige trap verbindt de studio direct met de centrale hal. De schitterende dakkoepel geeft veel licht en ruimte zowel op de verdieping, als in de centrale hal. Er is een personenlift beschikbaar.

Een eigen gym ruimte of werkruimte is tevens op de verdieping gesitueerd. V.v. eigen pantry. De overloop geeft toegang tot een besloten dakterras en de technische ruimte.

Op het terrein zijn diverse opstallen aanwezig t.b.v. opslag tuinmateriaal, kantine en toiletfunctie van de hoveniers en carport / stalling voor een camper, of overige voertuigen. Een kleine plantkas en moestuin maken uw groene ambities helemaal waar.

Middelburg:
De stad Middelburg kenmerkt zich allereerst door het schitterende monumentale karakter van de stad, de historische binnenstand met de vele restaurants, winkels en gallery’s geven Middelburg haar eigen en zeer charmante karakter. Kunst en cultuur en sportvoorzieningen, diversiteit aan scholen, de schouwburg, openbaar vervoer voorzieningen en het prachtige Zeeuwse achterland en stranden maken het wonen op deze plek een waar genot! In Vlissingen en Goes is het ADRZ ziekenhuis gevestigd, er is de HZ University en Middelburg en Vlissingen en uitwaaien kunt u op de bekende Zuid gesitueerde boulevard van Vlissingen. Naast de meer dan goede voorzieningen om uw gasten thuis te ontvangen, heeft Middelburg de beschikking over veel goede hotels en B & B’s.

Naast schoolvoorzieningen op alle niveau’s huisvest Middelburg tevens de UCR (University College Roosevelt), als onderdeel van de Unversiteit van Utrecht. Ruim 500 studenten van over de gehele wereld studeren aan de UCR. Bovendien worden in Middelburg ieder jaar de prestigieuze Four Freedoms Awards uitgereikt.

Samen met de goede bereikbaarheid, en een geweldige villa woont u ook nog eens in een dynamische en schitterende historische woonomgeving, zeer dichtbij de prachtige Zeeuwse stranden.

Wij nodigen u van harte uit voor een nadere kennismaking en rondleiding in dit unieke pand.

De opdracht is in collegiale samenwerking met Drieklomp Laren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Locatie en omgeving
Specificaties woning
Bouw
Soort woonhuis: vrijstaande woning
Bouwjaar: 2004

Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte: 998 m2
Perceeloppervlakte: 24.889 m2
Inhoud: 4.230 m3

Buitenruimte
Gebouwgebonden buitenruimte: 153 m2
Tuin: tuin rondom

Energie:
Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Energielabel: A

Garage
Soort garage: inpandig, carport
Praktisch
Deel deze woning

Heeft u een vraag?

Wij begrijpen dat de huizenmarkt niet voor iedereen vertrouwd terrein is. Gelukkig kennen wij de markt als onze broekzak! Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag